recreatieterrein bij Overpelt - Gegarandeerd een topvakantie!
Limburg Campings Limburg Campings Reserveer Nu!

Een recreatieterrein bij Overpelt

recreatieterrein bij Overpelt - Voor een unieke vakantie!

Op zoek naar een recreatieterrein in de omgeving van Overpelt?

Aan het zoeken naar een recreatieterrein in de buurt van Overpelt? Op geweldige wijze op adem komen in het groen en vlakbij de waterkant lekker genieten en profiteren van het waterparadijs, fietsen, kajakken of vissen in de uitgestrekteDuinengordel … Dan bent u zonder twijfel aan het juiste adres bij een recreatieterrein in de omgeving van Overpelt!

Contacteer ons

Lees meer

Camping De Binnenvaart… Camping aan het water, niet ver van Overpelt! 

Onze prettige campingplaats in de mooie nabije omgeving van Overpelt is mooi gesitueerd in de natuur aan een natuurlijke plas van 20 hectare. Heerlijk ontspannen en zonnebaden op het zandstrand. Wat wilt u nog meer? De plas biedt met het oog op waterfun zeer interessante mogelijkheden: surfen, kanoën, roeien, boottochten met kleine en grote vaartuigen. Vanzelfsprekend is er ook voor de kleintjes waterplezier op maat aanwezig op een veilige en verantwoorde manier.

Onze camping heeft de beschikking over toeristische plaatsen van 140m², over tv-aansluiting, wifi, riolering, 16A-elektriciteit en riolering op de plaats. De nog grotere jaarplaatsen (180m²) hebben zelfs een gasaansluiting en extra sterke 20A-elektriciteit.

Onze kampeerplaats is het ganse jaar doorlopend open. De gasten mogen daarenboven gebruik maken van het recreatiewaterpark van het naburige recreatiepark Wilhelm Tell en van de visvijver op Camping Zavelbos.

Camping Zavelbos: te midden van vennen en bossen

Camping Zavelbos is genesteld middenin bos en vennen pal in een natuurgebied van liefst 2000 ha. Mensen die rust zoeken kunnen geen beter denkbare locatie dromen om van het natuurschoon te genieten. Het waterwalhalla Wilhelm Tell, waarvan u volledig gratis gebruik kunt maken, bevindt zich op nog geen 7 kilometer.

Camping Zavelbos heeft veel in petto voor zowel jongeren, kinderen of ouderen. Ongeacht of u smacht naar sensatie, rust of cultuur: Camping Zavelbos heeft heel veel recreatiemogelijkheden. U beleeft een vakantie zonder kopzorgen in de vakantiehuizen of op de ruime camping. De fabelachtige omgeving met zowel steden als natuur leent zich zeer goed voor culturele of sportieve uitjes.

De hartelijke sfeer en het kindvriendelijke karakter zorgen ervoor dat u een knappe tijd beleeft op onze camping. Verken het aangename duinengebied met zijn fantastische fiets- en wandelpaden of zoek de stilte op aan de visvijver. Het zeer gewaardeerde en enorm ruime (6000ha!) Nationaal Park Hoge Kempen en de wonderlijkeDuinengordel die op nog geen 5,5 kilometer van de camping liggen staan borg voor geslaagde tripjes in de allermooiste natuur die Vlaanderen te bieden heeft.

Wilhelm Tell: niet ver van Overpelt, de ideale vakantieplek

De camping Wilhelm Tell is een typische familiecamping aan een zeer groot natuurgebied van liefst 1000 hectare waar u lekker kunt wandelen tussen de sublieme loofbossen, moerassen. Door zijn rustige ligging, in een echte anti-stressomgeving, ver van industrie en verkeer, is Wilhelm Tell zeer geschikt voor familie- en groepsrecreatie, dagtoerisme en jeugdkampen.

De staanplaatsen zijn voorzien van water, riolering, elektriciteit, kabel-tv en hebben een gebied van ten minste 100 m².

Het terrein wordt ‘s nachts bewaakt en verlicht. Indien ze zich koest houden en aan de lijn blijven, zijn honden toegelaten op het terrein. Voor de toeristische kampeerder zijn er toeristische plaatsen (100m²) of jaarplaatsen (tot 140m²). Indien mogelijk en gewenst mogen de wagen en het bijzettentje gerust mee op uw plaats.

Het waterpark, de nabijheid van bevallige historische steden en toeristische trekpleisters, de verzorgde appartementen en staanplaatsen zorgen voor een droomvakantie voor het voltallige gezin.

Op amper 6 km afstand mag u gratis gebruik maken van de visvijver van Camping Zavelbos. Daarnaast kunt u zich ook uitleven in de mooi gelokaliseerde poel van Camping De Binnenvaart.

Prachtige omgeving in de buurt van Overpelt

Overpelt is genesteld in een aangename natuuromgeving. Het ontspannende levensritme, de vele bossen, heide, beekvalleien, de spontane hartelijkheid, maken van Limburg de perfecte bestemming voor een vakantie. Met een échte ranger kunt u op een avontuurlijke ontdekkingstocht in de liefst 6000ha van het illustere Nationaal Park Hoge Kempen, het grootste van het Vlaamse land. Fietstoeristen kunnen zich in het geroemde fietsersparadijs Limburg probleemloos uitleven op de ruim 2000 kilometer lange fietspadenknooppunten op autoloze, rustige paden die door de stille Kempen kronkelen. De campingplaats situeert zich perfect te midden van dit fietscentrum waar u de terrils, de machtige Maas met zijn mooie vallei, de musea, de mijn terrils en gezellige steden en dorpen kan exploreren,…

Limburg is beroemd voor z’n fantastische gastronomie en toerisme. De gezellige terrasjes in de omliggende dorpen en steden serveren de smakelijkste Limburgse gerechten. U kan fantastische uitjes ondernemen naar de talloze musea of historische steden een bezoekje brengen.

Houdt u eerder van actie tussendoor…. Paardrijden, go-carten, racen op het circuit van Zolder, klimmen, skiën of deltavliegen. Alles kan… Dankzij de strategische positie is alles goed te bereiken: Genk (zondagmarkt, Hasselt, de pretparken Walibi of Bobbejaanland, overdekte winkelcentra, Maasmechelen Village outlet-center, shopping Genk, Valkenburg, Olmense Zoo, stoomtrein As,…

Kortom: recreatieterrein bij Overpelt, een succesformule!