recreatiepark bij Leopoldsburg - Gegarandeerd een topvakantie!
Limburg Campings Limburg Campings Reserveer Nu!

Een recreatiepark bij Leopoldsburg

recreatiepark bij Leopoldsburg - Zeker en vast een topvakantie!

Op zoek naar een recreatiepark in de buurt van Leopoldsburg?

Beoogt u bijLeopoldsburg een recreatiepark? Een heerlijk tochtje te voet of per fiets maken in de aangename en mooieDuinengordel of zich uitleven met een streepje watersporten (kanovaren, kajakken, vissen) aan het water … bij een recreatiepark in de omgeving van Leopoldsburg vindt u gegarandeerd wat u zoekt!

Contacteer ons

Lees meer

Camping De Binnenvaart… Camping aan het water, niet ver van Leopoldsburg! 

De knappe plaats midden in de interessante buurt van Leopoldsburg aan een levendige waterpoel in de natuur maken van onze toffe camping de best denkbare plek voor rustzoekers. Heerlijk ontspannen en zonnen op het zandstrand. Wat wilt u nog meer? De plas leent zich zeer goed voor zwemmen en bootplezier zoals bijvoorbeeld roeien, kanoën, kajakken en surfen en zeilen met kleine bootjes. Ook voor de kleinsten onder ons offreren we tal van activiteiten.

Onze camping beschikt over toeristische plaatsen van 140m², over 16A-elektriciteit, stromend water, tv-aansluiting, wifi en riolering op de plaats. De nog ruimere jaarplaatsen (180m²) beschikken zelfs over een gasaansluiting en bijkomende 20A-elektriciteit.

Doorheen het ganse jaar is de camping geopend. Gasten kunnen daarenboven gebruik maken van het waterparadijs van het naburige recreatiepark Wilhelm Tell en van de idyllische visvijver van Camping Zavelbos.

Camping Zavelbos: gelegen tussen vennen en bossen

Camping Zavelbos is gesitueerd te midden van bossen en vennen midden in een natuurgebied van maar liefst 2000 ha. Een fabelachtige omgeving voor natuurminnaars en gasten die van rust houden. Op slechts 7km rijden kan u gratis gebruik maken van het water-recreatieoord Wilhelm Tell.

Zowel voor kinderen, koppels, gezinnen en ouderen heeft Camping Zavelbos heel wat in de aanbieding. Ongeacht of u op zoek bent naar cultuur, rust of sensatie: Camping Zavelbos heeft heel veel ontspanningsmogelijkheden. U beleeft een onvergetelijke vakantie zonder zorgen aan uw hoofd in de vakantiewoningen of op onze zeer uitgebreide camping. De fameuze omgeving met zowel natuur als steden leent zich perfect voor sportieve of culturele tripjes.

De hartelijke atmosfeer en het kindvriendelijke karakter zorgen ervoor dat u een uitstekende vakantietijd beleeft op onze camping. Verken het fabuleuze duinengebied met zijn zeer mooie wandel- en fietspaden of zoek de rust en stilte op aan de visvijver. Op 5 kilometer afstand vindt u het Nationaal Park Hoge Kempen (6000 hectare) en de Duinengordel voor nog meer uitstapjes in de ongerepte natuur.

Wilhelm Tell: in de buurt van Leopoldsburg, de ideale vakantieplek

Familiecamping Wilhelm Tell ligt in een eindeloos uitgestrekt natuurpark (I000 ha) en biedt mogelijkheden voor geweldige wandeltripjes in een veelzijdig gebied met heide, sparrenbossen, loofbossen en moerasgebieden. Drukte en stress zijn heel ver weg bij camping Wilhelm Tell en dat maakt het prima geschikt voor kampen met jongeren, en groeps- en familierecreatie en zelfs voor een daguitstapje voor wie even uit de drukte wil.

De staanplaatsen zijn voorzien van tv-aansluiting, wifi, riolering, 16A-elektriciteit en strekken zich uit over een gebied van minimaal 100 m².

Het domein is gedurende heel de nacht bewaakt en verlicht. Honden zijn aangelijnd toegelaten indien ze de rust niet verstoren. De toeristische kampeerder kan kiezen uit de toeristische plaatsen van 100m² of de uiterst ruime jaarplaatsen tot 140m². Wanneer mogelijk en gewenst mogen de wagen en het bijzettentje gerust mee op uw plaats.

In de omgeving valt voldoende te beleven: er is een waterparadijs, op korte afstand liggen er attractieve steden en toeristische trekpleisters en de verzorgde appartementen en staanplaatsen zorgen ervoor dat iedereen zich in zijn sas voelt op de droomvakantie in Leopoldsburg.

U kan gratis de visvijver van het naburige Camping Zavelbos (op 6km afstand) gebruiken. Daarnaast kunt u zich ook uitleven in de geweldig goed gesitueerde waterpoel van Camping De Binnenvaart.

Veelzijdige omgeving in de buurt van Leopoldsburg

Leopoldsburg is genesteld in een formidabele omgeving in de natuur. Het rustige levensritme, de talrijke wouden, beekvalleien, heide, de spontane hartelijkheid, maken van Limburg de ultieme plaats om op vakantie te gaan. Met een échte ranger kan u op een avontuurlijke ontdekkingstocht in de liefst 6000ha van het bekende Nationaal Park Hoge Kempen, het meest uitgestrekte van Vlaanderen. Het 2000 km autovrije goed bewegwijzerde fietspadensysteem door de mooiste delen van de Kempen en het Maasland is de droom van elke fietser. De camping situeert zich ideaal gelegen in het middelpunt van dit fietsknooppuntencentrum waar u de terrils, de machtige Maas met zijn fraaie vallei, de musea, de mijn terrils en mooie dorpjes en steden kan verkennen,…

Ook lekker drinken en eten is een gekende specialiteit in Limburg. De terrasjes in de omliggende dorpen en steden serveren de smakelijkste Limburgse specialiteiten. Combineer een cultureel of historisch uitje naar een leuk stadje met de fantastische keuken en u hebt honderd procent zeker een een fantastische dag.

Maar eveneens de avontuurlijke vakantietypes die van actie en sport houden komen uitgebreid aan hun trekken…. Go-carten, paardrijden, racen op het circuit van Zolder, klimmen, skiën of deltavliegen. Alles kan… Met dank aan de strategische ligging is alles vlot en snel bereikbaar: Genk (zondagmarkt, winkel- en cultuursteden Maaseik, Maastricht, Hasselt, de pretparken Walibi of Bobbejaanland, overdekte winkelcentra, Maasmechelen Village outlet-center, shopping Genk, Valkenburg, Olmense Zoo, stoomtrein As,…

Kortom: recreatiepark bij Leopoldsburg, een succesformule!