kindvriendelijke camping bij Hoge Kempen - Gegarandeerd een topvakantie!
Limburg Campings Limburg Campings Reserveer Nu!

Een kindvriendelijke camping bij Hoge Kempen

kindvriendelijke camping bij Hoge Kempen - Vast en zeker een topvakantie!

Op zoek naar een kindvriendelijke camping in de omgeving van Hoge Kempen?

Zoekt u bijHoge Kempen een kindvriendelijke camping? Een sportief of rustig fiets- of wandeltochtje maken in de fantastisch mooieDuinengordel of genieten van een flinke portie watersport (kajakken, kanoën, waterparadijs, vissen) aan het water … bij een kindvriendelijke camping nabij Hoge Kempen vindt u absoluut uw geschikte plek!

Contacteer ons

Lees meer

Camping De Binnenvaart… Camping aan het water, niet ver van Hoge Kempen! 

Onze prettige kampeerplek in de aangename buurt van Hoge Kempen is prachtig gelegen in het groen aan een ongerepte natuurlijke 20 hectare grote waterplas. U vindt hier zelfs een strand waar u lekker kan relaxen en zonnebaden. De plas leent zich perfect voor zwemmen en vaar- en bootplezier zoals bijvoorbeeld surfen, roeien en kajakken en zeilen met kleine zeilboten. Vanzelfsprekend is er ook voor de jeugd waterpret op maat voorzien in een veilige omgeving.

Onze camping heeft de beschikking over toeristische plaatsen van 140m², over 16A-elektriciteit, stromend water, tv-aansluiting, wifi en riolering op de plaats. De nog geriefelijkere jaarplaatsen (180m²) beschikken zelfs over een gasaansluiting en bijkomende 20A-elektriciteit.

De camping is het hele jaar open. De visvijver van Camping Zavelbos en het waterparadijs van het nabijgelegen recreatieoord Wilhelm Tell staan voor alle gasten vrij tot de beschikking en zijn ongetwijfeld een uitje waard.

Camping Zavelbos: gelegen tussen vennen en bossen

Camping Zavelbos is genesteld te midden van venen en bossen in een natuurpark van liefst 2000 hectare. Personen op zoek naar rust kunnen geen betere omgeving wensen om van de natuur te genieten. Het waterwalhalla Wilhelm Tell, waarvan u volledig gratis gebruik kan maken, situeert zich op nog geen 6km.

Camping Zavelbos heeft heel veel te bieden voor zowel jongeren, kinderen of ouderen. Ongeacht of u zoekt naar sensatie, cultuur of rust: Camping Zavelbos heeft een grote waaier van recreatiemogelijkheden. Geniet in Camping Zavelbos van een deugddoende zorgeloze vakantietijd in de vakantiehuisjes of de uitstekend geëquipeerde en ruime camping. Daarbovenop ligt er in de nabije omgeving een waaier aan mogelijkheden tot tripjes voor de liefhebbers van sport, sensatie, cultuur en avontuur.

De ongedwongen sfeer en het kindvriendelijke karakter zorgen ervoor dat u een aangename tijd beleeft op onze camping. Verken het wondermooie duinengebied met zijn prachtige wandel- en fietspaden of zoek de stilte en rust op aan de visvijver. Op 6 kilometer afstand vindt u het Nationaal Park Hoge Kempen (6000 hectare) en de Duinengordel voor nog extra uitstappen in de ongerepte natuur.

Wilhelm Tell: nabij Hoge Kempen, de ideale kampeerplek

Familiecamping Wilhelm Tell is gelegen in een uitgestrekt natuurgebied (I000 ha) en biedt mogelijkheden voor zeer fijne wandeluitjes in een gevarieerd gebied met sparrenbossen, loofhout, heide en vennen. Door zijn rustige ligging, in een echte anti-stressomgeving, ver van verkeer en industrie, is Wilhelm Tell zeer geschikt voor groeps- en familierecreatie, kampen en dagtoerisme.

Met een oppervlakte van minimaal 100m² zijn de staanplaatsen enorm ruim en bovendien zijn ze allen voorzien van 16A-elektriciteit, stromend water, tv-aansluiting, wifi.

U kunt zich volledig veilig voelen, want tijdens de nachtelijke uren wordt het domein uitstekend verlicht en bewaakt. Honden zijn aangelijnd toegestaan wanneer ze de rust niet verstoren. Voor de toeristische kampeerder zijn er toeristische plaatsen (100m²) of jaarplaatsen (tot 140m²). Indien mogelijk en gewenst kunnen de wagen en het bijzettentje gerust mee op uw plaats.

Het waterparadijs, de nabijheid van uiterst fraaie historische steden en toeristische trekpleisters, de verzorgde appartementen en staanplaatsen zorgen voor een droomvakantie voor het ganse gezin.

U kunt gratis de visvijver van het naburige Camping Zavelbos (op 6km afstand) gebruiken. Daarnaast kunt u zich ook uitleven in de mooi gelokaliseerde waterpoel van Camping De Binnenvaart.

Fijne omgeving in de buurt van Hoge Kempen

Hoge Kempen is genesteld in een magnifieke omgeving met natuur op korte afstand. Het rustige levensritme, de talrijke wouden, beekvalleien, heide, de spontane hartelijkheid, maken van Limburg de gedroomde plaats om op vakantie te gaan. Een onvervalste ranger trekt u mee op een spectaculaire ontdekkingstocht door het mooie Park Hoge Kempen dat niet enkel veruit het grootste natuurpark van Vlaanderen is, maar volgens vrijwel iedereen ook nog eens mooiste. Fietsers kunnen zich in het ware fietsersparadijs Limburg probleemloos uitleven op de 2000km lange fietspadenknooppunten op autovrije, rustige paden die door de stille Kempen kronkelen. Onze campingplaats situeert zich ideaal gelegen in het midden van dit fietsnetwerk waar u de terrils, de machtige Maas met zijn prachtige vallei, de musea, de mijn terrils en gezellige dorpjes en steden kan exploreren,…

Ook heerlijk drinken en eten is een specialiteit in Limburg. Ontdek in de stadjes en dorpjes de gerenommeerde Limburgse gastronomie die uiteraard wel meer te bieden heeft dan de roemruchte vla. U kunt fantastische uitjes maken naar de vele musea of historische stadjes een bezoekje brengen.

Houdt u eerder van avontuur of actie tussendoor…. paardrijden en voor de onbevreesde snelheidsfreaks en durfals is ook racen op het circuit van Zolder, deltavliegen, skiën of rotsklimmen een mogelijkheid… Vanwege de strategische ligging is alles vlot te bereiken: Genk (zondagmarkt, winkel- en cultuursteden Maaseik, Maastricht, Hasselt, de pretparken Walibi of Bobbejaanland, overdekte winkelcentra, Maasmechelen Village outlet-center, shopping Genk, Valkenburg, Olmense Zoo, stoomtrein As,…

Kortom: kindvriendelijke camping bij Hoge Kempen, een succesformule!