kindvriendelijke camping bij Genk - Gegarandeerd een topvakantie!
Limburg Campings Limburg Campings Reserveer Nu!

Een kindvriendelijke camping bij Genk

kindvriendelijke camping bij Genk - Gegarandeerd een topvakantie!

Op zoek naar een kindvriendelijke camping in de omgeving van Genk?

Wenst u bijGenk een kindvriendelijke camping? Formidabel op adem komen in de natuur en vlakbij een meer genieten van het waterparadijs, fietsen, kajakken of vissen in de idyllischeDuinengordel … Dan bent u zonder twijfel aan het correcte adres bij een kindvriendelijke camping in de buurt van Genk!

Contacteer ons

Lees meer

Camping De Binnenvaart… Camping aan het water, niet ver van Genk! 

De schitterende ligging midden in de interessante buurt van Genk aan een levendige waterpoel in het groen maken van onze plezierige campingplaats de best denkbare plek voor al wie op zoek is naar rust. U vindt hier zelfs een strand waar u heerlijk kunt zonnebaden en ontspannen. De plas biedt met het oog op waterfun uiterst veel opties: kajakken, kanoën, surfen, roeien, boottochtjes met grote en kleine boten. Vanzelfsprekend is er ook voor de kinderen waterplezier op maat voorzien op een veilige en verantwoorde manier.

Alle faciliteiten zijn aanwezig op de zeer ruime toeristische plaatsen van de camping: tv-aansluiting, wifi, riolering, stromend water, 16A-elektriciteit, het is allemaal volledig piekfijn oké. De nog beter voorziene jaarplaatsen (180m²) beschikken zelfs over een gasaansluiting en bijkomende 20A-elektriciteit.

De campingplaats is het ganse jaar open. Alle bezoekers mogen daarenboven gebruik maken van het waterpretpark van het naburige recreatiepark Wilhelm Tell en van de visvijver bij Camping Zavelbos.

Camping Zavelbos: tussen vennen en bossen

De gezellige ongerepte, boomrijke locatie tussen de vennen in een uiterst uitgestrekt (2000 ha) beschermd natuurlandschap vormen een rustgevend decor voor Camping Zavelbos. Rustzoekers kunnen geen betere plek verlangen om van de mooie natuur te genieten. Op amper 7km rijden kan u volledig gratis gebruik maken van het waterparadijs Wilhelm Tell.

Camping Zavelbos heeft veel in petto voor zowel ouderen, koppels, jongeren, kinderen of gezinnen. Ongeacht of u zoekt naar cultuur, sensatie of rust: Camping Zavelbos heeft heel veel mogelijkheden tot recreatie. U beleeft een onvergetelijke vakantie zonder zorgen aan uw hoofd in onze vakantiehuizen of op de enorm ruime camping. De formidabele buurt met zowel steden als natuur leent zich uitstekend voor culturele of sportieve uitjes.

De ongedwongen atmosfeer en het kindvriendelijke karakter zorgen ervoor dat u een fabelachtige vakantie beleeft op onze camping. U kan iedere dag opnieuw het duinengebied exploreren dankzij de talloze comfortabele wandel- en fietsroutes of doodeenvoudig lekker luieren en uitrusten op de camping met de magnifieke visvijver. Op 5,5 kilometer rijden vindt u het Nationaal Park Hoge Kempen (6000 ha!) en de Duinengordel voor nog extra tripjes in de ongerepte natuur.

Wilhelm Tell: niet ver van Genk, de ideale plaats

Familiecamping Wilhelm Tell ligt in een zeer uitgestrekt natuurgebied (I000 ha) en biedt mogelijkheden voor geweldige wandeluitjes in een gevarieerd gebied met sparrenbossen, loofhout, heide en moerasgebieden. Drukte en stress zijn heel ver weg bij familiecamping Wilhelm Tell en dat maakt het uiterst geschikt voor kampen met jongeren, en groeps- en familierecreatie of zelfs voor een dagtrip voor wie even uit de ratrace wil.

Met een oppervlakte van minimaal 100m² zijn de staanplaatsen heel ruim en bovendien zijn ze allen voorzien van 16A-elektriciteit, stromend water, tv-aansluiting, wifi.

Het terrein is heel de nacht bewaakt en verlicht. Honden zijn aangelijnd toegestaan wanneer ze de rust niet verstoren. De toeristische kampeerder heeft de keuze uit de toeristische plaatsen van 100m² of de heel ruime jaarplaatsen tot 140m². Het bijzettentje en de auto mogen op uw plaats wanneer dat haalbaar is.

Het waterparadijs, de nabijheid van fraaie historische steden en toeristische trekpleisters, de verzorgde appartementen en staanplaatsen zorgen voor een droomvakantie voor het complete gezin.

U kan gratis de visvijver van het naburige Camping Zavelbos (op 6km afstand) gebruiken. Daarnaast kunt u zich ook uitleven in de magnifiek gesitueerde waterplas van Camping De Binnenvaart.

Prachtige omgeving in de buurt van Genk

De buurt rond Genk is werkelijk wondermooi. Het immer aangename en rustige Limburg is vanwege de eindeloos uitgestrekte heide- en bosgebieden en de gekende gastvrijheid van de Limburgers een ware parel. Met een echte ranger kunt u op een avontuurlijke ontdekkingstocht in de liefste 6000 ha van het roemruchte Nationaal Park Hoge Kempen, het meest uitgestrekte van Vlaanderen. Het ruim 2000km autovrije uitgebreid bewegwijzerde fietsknooppuntennetwerk in de fraaiste gebieden van de Maasvallei en de Kempen is de droombestemming van iedere fietser. Met dank aan directe aansluitingen zitten we pal in het centrum in dit uitgestrekte knooppuntensysteem, dat u voert langs mijnschachten, terrils, musea, de onberekenbare Maas,…

Limburg is bekend om zijn fantastische gastronomie en toerisme. Proef in de stadjes en dorpjes de heerlijke Limburgse gastronomie die heus wel meer te bieden heeft dan de beroemde Limburgse vla. U kunt magnifieke uitstappen ondernemen naar de talrijke musea of historische stadjes bezoeken.

Maar ook de ondernemende types die van sport en actie houden komen zeer uitgebreid aan hun trekken…. paardrijden en voor de onbevreesde snelheidsfreaks en lefgozers is ook racen op het befaamde circuit van Zolder, deltavliegen, rotsklimmen of skiën, deltavliegen, skiën of rotsklimmen een aantrekkelijke optie… Dankzij de centrale positie is alles goed te bereiken: Genk (zondagmarkt, Hasselt, de pretparken Bobbejaanland of Walibi, overdekte winkelcentra, Maasmechelen Village outlet-center, shopping Genk, Valkenburg, Olmense Zoo, stoomtrein As,…

Kortom: kindvriendelijke camping bij Genk, een succesformule!